Umyj skrzydełka. Odetnij cienkie końcówki. Możesz je zamrozić i użyć do wywaru.Pozostałe skrzydełka podziel na dwie części tnąc wzdłuż stawu. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj dobrze w dużej misce. Dodaj pokrojone skrzydełka i wymieszaj, zwracając uwagę, aby każde skrzydełko dokładnie pokryło się marynatąOdstaw na 15-20 minut. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 180℃ i wyłóż blachy papierem do pieczenia Skrzydełka otrząsaj z namiaru marynaty i układaj na blachach, uważając, żeby nie robić zbytniego tłoku.
Piecz przez 50 minut. W połowie pieczenia posmaruj skrzydełka jeszcze raz pozostałą marynatą
Gotowe skrzydełka będą klejące i pięknie ciemno-brązowe a mięso powinno bez problemu odpadać od kości
Dla lepszego efektu posyp upieczone skrzydełka posiekaną dymką i nasionami sezamu