Burratę wyjmij z lodówki i ogrzej. Powinna mieć temperaturę pokojową
Fasolkę umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Boćwinę umyj i pokrój dość drobno - osobno ogonki i liście. Pomidory umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Fasolkę włóż do garnka, dodaj kilka łyżek wody, przykryj pokrywką i duś do miękkości na niewielkim ogniu przez ok 10 minut. Odcedź.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj ogonki, następnie czosnek i smaż na średnim ogniu przez kilka minut. Dodaj listki, podsmaż przez chwilę i dołóż pomidory. Skręć ogień i pozwól całości poddusić się przez kilka minut.Dodaj fasolkę szparagową i dobrze dopraw całość pieprzem, solą i ok pół łyżeczki cukru.Jeśli pomidory puszczą zbyt dużo soku, możesz dodać trochę bułki tartej, która ładnie zagęści sos. Na talerzu rozkrój i rozłóż burraty - będą stanowić dolną warstwę. Wyłóż na nie warzywa z sosem i od razu podawaj.Idealnie smakuje z ciabatta lub dobrą bagietką, którą zbierzesz sos. :)